петак, 23. децембар 2016.

Ukrasi za Novu godinu i Bozic...!!!

Caoo ljudii...!! Ja cu napraviti danas ukrase za jelku i za kucu za vreme Bozicnih i Novogodisnjih praznika...
Sve sto budem napravila objasnicu kako sam to napravila i mozete ih i vi napraviti u vasem domu
jer ne zahtevaju puno novca...Napravicu postove za slike sa Googla ali cu u sledecem postu cu i dodati kako je ispalo isto to ali samo kako sam ja to pravila...!!!Pa da pocnemo..



1.prvi ukras pravimo od sijalice: obojimo providni deo sijalice (stakleni) sa bojom(temperom najlakse) ...Zatim crtamo i lepimo u zavisnosti od toga sta zelimo ....i eto nista tesko
Ako hocete da visi onda sijalucu zavezite sa koncicem ,a ako hocete da da stoji na stolu ili ispod jelke, ispod nje stavite parce kartonske rolne papira duge 1cm i obojite je u neku boju(sa temperom)...

2.drugi ukras pravimo ili od ukrasnog papira ili od obicnog belog papira koji cemo da obojimo temperom ...Nacrtamo pravougaonike i napravimo kao hamoniku od papira (svi to znate valjda)i presavijemo je na sredini da dobijemo masnicu..Zatim takve tri masnice spojimo u krug ...Napravimo takvih krugova oko 6,7 i naslazetmo ih na drvce ili cackalicu (zavisi od toga koliki su vam krugovi) ...Na vrhu moze da stoji zvezdica ili samo zadnji mali krug...Da bi ta jelkica mogla uopste da stoji zaboscemo je u saksiju ili u casicu u koju smo stavili pesak ili kamencice ...I eto i drugi ukras je gotov....!!!

3.treci ukras pravimo od zelene plasticne flase (najbolja je Knjaz Milos-gazirana voda )...Ovo je vrlo lak ukras a i zanimljiv jer on bas asocira na Bozic...Isecemo od flase tri latice i pospemo sljokice na krajeve i u sredinu.Spojimo ih sa lepkom i zalepimo 3 crvene loptice da se ne bi videlo gde smo lepili.Ne treba koncic samo ga stavite na jelku i nece spasti...I eto nas 3.ukras je gotov...!!!



4.cetvrti ukras pravimo od kartonske rolne toalet papira...Ovo je najlaksi i mnogo sladak ukras ...Obojimo rolnu (iznutra i spolja)..Isecemo pet pljosnatih krugova od po 1cm i zalepimo ih u sredinu..U sredini mozemo staviti lopticu neku ako hocemo ..Okacimo koncicem za jelku ...I eto taj preslatki ukrasic je gotov...!!!

 5.peti ukras takodje pravimo od kartonske rolne toalet papira...Savijemo rolnu sa gornje i donje strane ka unutra..Zalepimo krila i krugove po donjem delu a u gornjem delu oci i kljun..Nacrtamo, obojimo, i zalepimo ...Ako hocemo da ga okacimo na jelku samo provucemo koncic sa iglom ..I eto i ovaj slatkis je gotov...!!!
6.sesti ukras pravimo od drveta i trakice papira koju smo obojili ..nanizemo trakicu u obliku jelke i stavimo nesto na vrh..Ovo zabodemo u saksiju ili casicu koju smo napunili peskom..Ovo je bas lepo i eto i nas 6. ukras je gotov..!!!


Eto to bi bili ti ukrasi koje sam vam objasnila kako se prave a u novom postu cu vam pokazati i kako su meni ispali..!!!! LJubim vas..CAOO..

Нема коментара:

Постави коментар